topbar—————————————-

TUINDAGEN

Datum 2016 : Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26  juni 2016

Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Entrée: € 7,50 p.p. (te betalen bij de entree)

Kinderen tot 12 jaar gratis

Rondleiding: € 2,- p.p.

Parkeren: € 2,-

contact: tel: 030 2200032, e-mail: Landgoed Vollenhoven

 

Route: vanaf de A28 afslag UMC/De Bilt. De Bilt volgen tot kruising Utrechtsweg. Vanaf hier kunt u de parkeerborden naar landgoed Vollenhoven volgen.

Bus: 50, 52, 53 en 74 van Utrecht Centraal. Uitstaphalte Amersfoortseweg. U stapt voor het landgoed uit.

deelnemende standhouders 2016

Arrangementen

Aan het eind van juni gaan de poorten van landgoed Vollenhoven weer voor drie dagen open. Achter het witte landhuis, dat zo statig en fier aan de weg staat, gaat een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuurhistorie schuil. De originele aanleg van het landgoed is goed bewaard gebleven en in de prachtig onderhouden tuinen proeft u de sfeer van vroegere tijden. Tijdens een wandeling over ca 20 ha van het landgoed komt u door de Engelse tuin met de op kleur ingeplante borders, de moestuin met vele oude en vergeten groenten en velden vol ridderspoor en lupine en het Engelse landschapspark met de kronkelende paadjes. Bovendien bezoekt u de ijskelder, het koetshuis en de oranjerie. U komt langs speciaal geselecteerde verkoopstands en u kunt aanschuiven bij een workshop of de demonstraties bekijken. Om bij te komen van alle indrukken kunt u in de oranjerie of bij het grote huis terecht om iets te eten of te drinken.

Landgoed Vollenhoven is een van de oudste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het particuliere landgoed wordt met zorg en liefde beheerd door de familie van Marwijk Kooy. De grootvader van de huidige generatie kocht het landgoed in de beginjaren van de vorige eeuw. De huidige bewoners hechten veel belang aan de natuur- en cultuurhistorische waarden. Het zeer complete landgoed bevat een Engels landschapspark, verschillende tuinen waaronder een Engelse tuin en een moestuin, een buitenhuis, oranjerie, koetshuis, boerderijen en een ijskelder. Tijdens de Tuindagen zijn alle tuinen opengesteld, die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn. Ook de oranjerie en het  koetshuis zijn te bezichtigen. De verdere gebouwen zijn om privacy redenen gesloten voor het publiek.

De Tuindagen op landgoed Vollenhoven hebben de bezoeker veel te bieden. Naast de prachtige wandeling over het landgoed, kunnen de bezoekers aanschuiven bij workshops. Tijdens uw wandeling komt u langs vele demonstraties op tuingebied. Van alles van mandenvlechten tot snoeien. De vele verkoopstands zijn zorgvuldig geselecteerd op hun affiniteit met het buitenleven.

 

 

Superbellenblazen

Super Bellen Blazen in de wei voor het koetshuis;

Een heerlijk ouderwets spelletje met een moderne twist. Bellenblazen… maar geen gewone bellen…. nee, Super Bellen… Speciaal voor de kinderen maar het is genieten voor jong en oud.   Op zaterdag en zondag om 12.00 uur en om 14.30 uur bij de tent op de Bloemberg. (het park)

 

Rondleiding

Bij de entree kunt u voor € 2,-  p.p. kaartjes kopen voor een rondleiding. De rondleiding bestaat uit 3 delen, zodat u in uw eigen tempo de wandeling kunt maken.

U begint met de geschiedenis. Een van onze rondleiders haalt u op bij het koetshuis. Van daar zal zij met u door het Engelse landschapspark, voor het grote huis langs, via de ijskelder naar de Engelse tuin gaan. Zij vertelt u over de geschiedenis van het landgoed, over het beheer en het huidige gebruik van de gebouwen.

Vervolgens krijgt  u in de Engelse tuin uitleg van de persoon die zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud en de beplanting van de Engelse tuin. U krijgt informatie over het ontstaan van deze tuin.

U vervolgt uw weg richting de moestuin waar u weer opgevangen wordt voor het derde deel van de rondleiding. In de moestuin krijgt u uitleg over de geschiedenis, de beplanting, onderhoud en de afzet van de producten uit de moestuin.

Exposanten

Op verschillende plaatsen op het landgoed komt u tijdens de rondwandeling langs speciaal geselecteerde verkoopstands met producten op huis- en tuingebied. Zo vindt u er vele gespecialiseerde kwekers,  tuingereedschap,  regenwatersystemen maar ook ambachtelijk vervaardigde huis en tuin decoraties, keramische vogelhuizen en aankleding voor uw terras.  Een lijst van de deelnemers vindt u bij de connecties. Deze stands vindt u in en om het koetshuis, in de wei voor het huis, in een gedeelte van het Engelse landschapspark en de moestuin en in en om de oranjerie. In de historische tuinen geniet u van de sfeer van weleer maar daarbuiten vindt u een selectie van wat de tijd van nu te bieden heeft.

Gebouwen

De verschillende privé woningen op het landgoed, waaronder het grote huis, zijn in verband met de privacy van de bewoners tijdens de Tuindagen niet toegankelijk, maar andere gebouwen zijn wel te bezichtigen. Daarbij zijn het oude koetshuis, de theekoepel, de 19e-eeuwse kassen in de moestuin en de mooie oranjerie. Bijzonder vermeldenswaard is de oude ijskelder, die het gehele jaar gesloten is en alleen ter gelegenheid van de Tuindagen wordt geopend

Arrangementen

Groepsarrangement: minimaal 12 personen. Entree € 6,50

Vollenhoven arrangement: minimaal 10 personen. Entree + rondleiding + kopje thee/koffie € 10,50 p.p. Vanaf 20 personen krijgt u met uw groep een eigen gids voor de rondleiding mits u op tijd uw aanvraag indient.

Lunch en hightea arrangement: hier vindt u meer informatie.

Voor het aanvragen van informatie of reserveren van het arrangement neemt u contact op met Liline Mulier.

bottombar—————————————–