Vrijwilligers

Het in stand houden van Landgoed Vollenhoven met zijn bos, park, tuinen, moestuin en gebouwen is tijdrovend werk waarvoor we een aantal vaste medewerkers hebben. Zij zouden echter hun verrichtingen moeizaam tot stand weten te brengen, wanneer zij niet geholpen werden door vrijwilligers.

Deze enthousiaste vrijwilligers helpen mee tijdens de tuindagen en schoolprojecten en in de moestuin, tuinen, park en bos. Zelfs metselaars en schilders kunnen hier hun diensten bewijzen. Wij zijn ongelooflijk blij met de inzet van deze mensen die net als wij een groot hart voor het landgoed hebben!


Vrijwilligers voor de Engelse Tuin en het park

Vrijwilligers gezocht voor vaste vrijwilligersgroepen op dinsdag- en donderdagmorgen

Wij hebben heel veel tuinwerk, in een prachtige en inspirerende omgeving. Diegene die onderdeel wil zijn van deze prachtige tuin, lekker de handen uit de mouwen wil steken, redelijk zelfstandig kan en wil werken, prijs stelt op gezelligheid, maar ook graag alleen werkt, zou het goed naar zijn zin kunnen hebben in de vaste vrijwilligersgroep voor het park en de Engelse tuin.

Als vrijwilliger word je bij de activiteiten ondersteund door de tuinbaas Marco van Eijk. Via Landschap Erfgoed Utrecht kunnen diverse cursussen en lezingen worden gevolgd over groen erfgoed.

Taken, in overleg en afhankelijk van interesse:

Helpen bij alle voorkomende werkzaamheden in de Engelse tuin en park

Wat wij vragen:

  • Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een groep, stelt gezelligheid op prijs maar kan ook zelfstandig werken
  • Je vindt het fijn om de handen uit de mouwen te steken in de tuin
  • Je bent bereid je kennis te vergroten, bijv. over groen erfgoed

Wat wij bieden:

  • Je komt te werken op een bijzondere cultuurhistorische plek
  • Een warme ontvangst en koffie/thee op werkdagen
  • Een leuke jaarlijkse bedankdag voor alle vrijwilligers van Landgoed Vollenhoven
  • Mogelijkheid tot deelname aan het cursusaanbod en lezingen van Landschap Erfgoed Utrecht, zoals bijvoorbeeld veldhulpverlening, maaien met de zeis, lezingen over diverse natuuronderwerpen
  • Mogelijkheid tot deelname aan de jaarlijkse vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht

Geïnteresseerd of vragen?

Neem dan contact op via info@landgoedvollenhoven.nl

Helaas is de Natuurwerkdag ivm Coronamaatregelen afgelast!

Begrijpelijk, maar helaas is de landelijke Natuurwerkdag in verband met de Coronamaatregelen afgelast.

Je kunt op vrijdag 6 november komen helpen de boomgaard op Vollenhoven op te knappen. We zullen  een aantal dode vruchtenbomen te vervangen voor jonge aanplant. We zullen in de boomgaard eerste de dode vruchtenbomen verwijderen, nieuwe plantgaten maken en met goede voedzame grond opvullen en volgens de bomen planten en de boombescherming aan brengen.

Voor meer informatie of om je aan te melden kijk dan op de website van de natuurwerkdag.

Wij zoeken:

Oogsters: Mensen die ca. 2 x per week een paar uur willen plukken (aardbeien, boontjes, bloemen.)

Tuinkrachten: Mensen die kunnen schoffelen en affiniteit hebben met (moes)tuinieren, of het graag willen leren en houden van fysiek en actief bezig zijn.

Het op zeer regelmatige basis meewerken (ca. 4 tot 12 u. per week) gedurende een seizoen (april-november) heeft onze voorkeur. Over het seizoen gezien zijn de werkzaamheden zeer divers, over de dag gezien gaat het doorgaans om een of enkele klussen.

Vrijwilligers voor de moestuin

De moestuin van Landgoed Vollenhoven is een anderhalf hectare grote historische moestuin, inclusief historische kassen, gelegen in een prachtige en besloten omgeving. Ook voor de moestuin zoeken we vrijwilligers die een handje kunnen helpen.

Ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger


Neem alstublieft contact met mij op

    Geslacht*